8 Ocak 2012 Pazar

Kamer Genç'e ve Muharrem İnce'ye kötü haber.

AK Parti TBMM İçtüzüğünde Değişiklik Yapılmasına Dair İçtüzük Teklifi verdi, Hafta içinde Meclis Anayasa Komisyonuna girmesi beklenen teklif yasalaşırsa, Genel Kurul’un çalışma düzenini ve huzuru bozucu döviz, pankart ve materyal getirene kınama cezası verilecek.
Bu yasama döneminde iç tüzük teklifine sebep olduğunu düşündüğüm 2 konuşma vardı Kasım ayında Tunceli Milletvekili Kamer Genç  Deniz Feneri davasına atıfta bulunmak için kürsüye fenerle çıktı. Ve sonrasında olan oldu.

İkincisi de yine kasım ayı içerisinde Muharrem İnce tarafından meclis kürsüsüne taşınan fotoğraflar yüzünden çıktı. Muharrem İnce Hollandalı bir firma tarafından yıkılan Cami resimlerini kürsüde gösterince AKP sıralarından tepki aldı. Allahtan meclis idare amiri Salim Uslu bu sefer kendine hakim olabildi de ortalık iyice karışmadı.


İyi de muhalefet kürsüye çıktığında iktidara saygısını, sevgisini bildirmek için çıkmıyor ki. Tabiki elinde döviz, pankart ve materyal olacak, halkın dikkatini çekmeye çalışıyorlar konuya, zaten tvden izleyemeyen halk böyle aksiyonlar sayesinde basına yansıyan haberlerle uyarılacak. İktidarın tek yapması gereken biraz daha sabırlı olmak. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder