23 Ekim 2012 Salı

Bir bisikletçi vardı bir zamanlar adı Lance



Yıllar sonra çocuklarımıza böyle bir cümle kurmamız mümkün çünkü Lance Armstrong adı spor tarihinden silindi.


Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI), ABD Anti-Doping Ajansı'nın (USADA) ABD'li bisikletçi Lance Armstrong'a verdiği 7 Fransa Bisiklet Turu zaferini ve kariyeri boyunca elde ettiği başarıları silme ve ömür boyu spordan men etme cezalarını onayladı.

USADA'nın resmi internet sayfasından yayımladığı açıklamasında, “Kanıtlar, (Armstrong'un 6 Fransa Bisiklet Turu şampiyonluğu aldığı) US Postal Service Pro Cycling takımının, herhangi bir şüpheye yer bırakmayacak şekilde spor tarihinin 'en sofistike, en profesyonel ve en başarılı' doping programını uyguladığını göstermektedir” ifadesini kullanmıştı.

Gerekçeli kararın ardından Armstrong, testis kanserini yenmesi sonrası 15 yıl önce kurduğu kansere karşı mücadele veren hayır kurumu “Livestrong”un yönetim kurulu başkanlığından çekildiğini vakfın internet sitesinden duyurmuştu. 
Bu açıklamadan bir kaç dakika sonra sponsoru olan nike "hangi amaçla olursa olsun yasadışı  performans arttırıcı ilaçların kullanılmasını desteklemediklerini söyleyerek" Lance armstrong ile olan anlaşmasını büyük bir üzüntüyle feshettiğini duyurdu .

Her ne kadar raporlar, araştırmalar doping olayının kesinliğini söylese de bir çok sporsever buna inanmakta güçlük çekiyor. 

Lance Armstrong adı spor tarihinden silinse de kanserle mücadele tarihinden silinmeyeceğine eminim. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder