6 Ağustos 2013 Salı

Yiğit Bulut haklı mı çıktı?





Temmuz ayında başbakan danışmanı olarak atanan Yiğit Bulut, danışmanlık hazırlığı sürecinde birbirinden ilginç çıkışlarıyla hepimizin kalbinde taht kurdu.  Hiç şüphe yok ki bu açıklamalardan en eğlenceli bir o kadar akılda kalanı A Haber kanalında yaptığı:
“Ben eminim ki, birçok merkezde telekinezi, uzaktan etkileme ve daha birçok yöntemle Recep Tayyip Erdoğan'ın ölmesi için sürekli çalışma yapılıyor.” açıklamasıdır
Açıklamayla ilgili haberlerden birini bu linkte okuyabilirsiniz.

Dünya basını bu habere ilgi gösterdi Der Spiegel, Financial times[1], Guardian[2], Bloomberg[3] gibi önemli yayın organlarında haber yer aldı.
Yiğit Bulut’un öncesini ve sonrasını bilen bir çok kişi zaten ciddiye almadı beyefendiyi diğer taraftan bir çok kişi de “acaba” demekten alamadı kendini. Konu fazla uzatılmadı kapandı gitti.
Dün ise hürriyette kısacık bir haber vardı.
“Aselsan intiharlarında 'telekinezi' şüphesi” başlığıyla yayınlanan Ümit Çetin’in haberinin tamamı aşağıdaki gibi.
Aselsan’da 4 mühendisin intihar etmesini inceleyen Başbakanlık Teftiş Kurulu (BTK) hazırladığı raporda elle tutulur bir sonuca ulaşamayınca Ankara Cumhuriyet Savcılığı’na ilginç bir uyarıda bulundu.
BTK, savcılığa mühendislerin telekinezi de denilen zihin kontrol yöntemiyle intihara sürüklenmiş olabileceği ihtimalinden bahsetti.



Hatırlayacağınız üzere 5 Ağustos 2006’da Kripto uzmanı Hüseyin Başbilen , aracının içinde boğazı kesilmiş halde ölü bulundu. 16 Ocak 2007’de Elektrik mühendisi Halim Ünsem Ünal ,babasının tabancasıyla intihar etti. Aynı hafta elektrik mühendisi Evrim Yançeken (26), Ankara’da evinin balkonundan atladı. 9 Ekim 2007’de de yazılım mühendisi Burhanettin Volkan, askerliğini yaparken silahıyla intihar etti.


O dönemde ve sonrasında bu intiharlarla ilgili bir çok komplo teorisi yazıldı, çizildi, paylaşıldı.

Gerçekgündem.com’un haberine göre; 4 mühendisin intihar etmesini inceleyen Başbakanlık Teftiş Kurulu, geçen hafta Ankara Cumhuriyet Savcılığı’na sunduğu raporda mühendislerin uzaktan elektromanyetik saldırıyla intihara yönlendirilmiş olabileceğinden bahsetti. Kurul araştırması sırasında ünlü Nöropsikoloji Uzmanı Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile temasa geçerek dışarıdan bir etki olup olamayacağı yönünde görüşlerini istedi. Tarhan da düşüncelerini bir rapor haline getirerek kurula sundu.


Kurul da bu görüş çerçevesinde savcılığa yolladığı raporunda, mühendislerin ‘telekinezi’ tabir edilen elektromanyetik saldırıya maruz kalmış olabileceklerini ve intihara yönlendirilmiş olma ihtimalini gözardı etmemelerini istedi.

Şimdi insan düşünmeden edemiyor acaba Yiğit Bulut haklı mıydı? Belki de dış güçler, faiz lobisi, Zion tarikatı ya da adını bile duymadığımız bir derin örgüt başbakanı öldürmek için gerçekten telekinezi çalışmaları yaptı ve hatta ASELSAN uzmanlarını da denek olarak kullanmış olabilirler. Bir taşla iki kuş vurmuşlardır.
Ne kadar saçma geliyor değil mi? Bence de… Sanki birileri Yiğit Bulut’u haklı çıkarmaya çalışıyormuş gibi geldi bana. Neyse canım. Nasılsa başbakan için ölürüm diyen Yiğit Bulut ve milyonlarca kişi varmış biz bu konulara kafa yormayalım.  

Gözünüzü yordum vaktinizi boşa harcadıysam affola…




[1] blogs.ft.com/beyond-brics/2013/07/09/erdogans-right-hand-conspiracy-theorist-why-his-appointment-matters/
[2] http://www.theguardian.com/commentisfree/2013/jul/13/erdogan-turkey-protests-telekinesis-conspiracy-theories
[3] http://www.bloomberg.com/news/2013-07-10/can-erdogan-s-enemies-kill-him-with-their-minds-.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder