19 Kasım 2012 Pazartesi

Black Friday geldi çattı alış veriş listeniz hazır mı?




Öncelikle Black Friday da ne ola ki diyecekler için kısa bir Açıklama:
Black Friday ABD’de şükran gününün ertesindeki Cuma gününe verilen isim Noel alışveriş çılgınlığının başladığı gün olarak da anılır.

Bu günde bir çok perakende mağazası sabahın dördünde açar kapılarını, yıllar boyunca bu erken açma olayı öyle ciddi boyutlara geldi ki bu yıl başta Wal-Mart olmak üzere bir çok firma şükran günü akşamı “Black Friday ” etkinliklerinin başlayacağını duyurdular. Unutmadan bu yıl 23 Kasım'a geliyor

Amerika’da 2005 yılından beri yılın en yoğun alışveriş yapılan günü oluyor kara Cuma, Kara Cuma ismini ilk kullananlar Filedelfiyalılar olmuş 1960lı yıllarda şükran gününden sonraki gün oluşan yaya ve araç trafiğinden yakınmak için uydurulmuş  kavram 1975den sonra tüm ülke çapında yayılmış.
Şükran gününün ertesi günü bir çok çalışanın izinli olması sebebiyle kendilerini Noel alışverişine vermeleri kara cumanın alışveriş için önem kazanmasını sağlamış yıllar içinde.

Kara cumanın en kötü tarafıysa sınırlı stok kavgası yapan müşteriler, ülkemizde de aşina olduğumuz itiş kakış öyle ciddi boyutlara ulaşıyor ki 2008de New York’ta bir çalışanın hayatını kaybetmesiyle sonlanmış.

Şimdi bu kadar gereksiz bilginin bana ne faydası var diyeceksiniz; Size faydası şu efendim bir çok firma online satış da yapıyor kara Cuma etkinliği dahilinde. Hatta bazıları free shipping yani ücretsiz kargo seçeneği bile sunuyor. Şahsen ben geçen sene Türkiyede 35-40 lira civarında olan Blackberry aksesuarlarımı 5,99 dolara aldım hem de kargo parası ödemeden.

Uzun uzun kampanyaları da anlatmak isterdim ama biraz da siz çaba gösterin canım.
Bir çok firmanın kampanyasına ulaşabileceğiniz link de burada
Hepinize iyi alışverişler…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder