19 Kasım 2012 Pazartesi

F Tipi Film 21 Aralık'ta vizyonda.





Grup Yorum, F Tipi hapishaneleri, "emperyalizmin politikalarının önünde engel olmaktan çıkartmak istediklerini, önce tecrit edip yalnızlaştırmanın, sonra da terörizm demagojilerini de kullanarak imhaya yönelmesinin" aracı olarak görüyor. Grup Yorum'un yapım koordinatörlüğünü yaptığı filmde, "Ya düşünce değişikliği ya ölüm"ün dayatıldığı F Tipi hapishanelerdeki zulmün en ağırı ve onun karşısında en yoğun yaratıcılığın sergilendiği direniş konu ediliyor.

GRUP YORUM’un tasarlayıp geliştirdiği ve koordine ettiği bu proje içinde 10 yönetmen yer alıyor. Yönetmenlerin her biri F Tipi hapishanedeki Tecrit uygulamasını konu alan 10’ar dakikalık kısa filmler çekiyor. Ancak ortaya çıkan 10 film birbirine bağlanıyor ve tek bir uzun metraj film oluşturuluyor. Filmlerde Tansu Biçer, Serkan Keskin, Bülent Emrah Parlak, Gizem Soysaldı, Erkan Can, Fırat Tanış, Civan Canova gibi birçok oyuncu rol aldı.

Filmlerin tamamında Grup Yorum’un eski ve yeni müzikleri kullanıldı. Her filmde başka bir müzisyen Grup Yorum’un şarkılarını düzenliyor.

F Tipi Film Projesinde Yeralan Yönetmenler:  EZEL AKAY, Sırrı Süreyya Önder, BARIŞ PİRHASAN, Aydın Bulut, HÜSEYİN KARABEY, İlksen Başarır, REİS ÇELİK, Vedat Özdemir, MEHMET İLKER ALTINAY, Grup Yorum (FOSEM).

Yaklaşık 2 yıldır adım adım oluşturulan film projesi için Kocaeli’de Ottoman Yapım’a ait film platosunda F tipi hapishane dekoru oluşturuldu. Birebir boyutlarda hücreler, havalandırmalar ve koridorlardan oluşan dekorda çekimlere başlandı. Filmde yönetmenler ve oyuncuların dışında, kamera, ses, set, ışık gibi teknik alanlarda profesyonel ekiplerin yanısıra, reji ve prodüksiyonda sinema-televizyon öğrencilerinden oluşturulan bir ekip de büyük özverilerle çalışıyor.

Filmin gala gösterimi 19 Aralık'ta Atlas Sineması’nda yapılacak. 21 Aralık 2012 tarihinden itibaren tüm Türkiye'de, Aralık sonunda da Avrupa ülkelerinde vizyona girecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder