12 Kasım 2012 Pazartesi

Böyle olmamalıydı.


Birinci Pilot ( Kr.Plt.Yzb. Anıl Barış ÇETİN); 2005 yılında Kara Havacılık Okulundan mezun olmuş ve olay tarihine kadar toplam 1.425 saat uçmuştur. Şehit Yzb. ÇETİN’in toplam uçuş süresinin 475 saati, teröristle mücadelede gerçekleşmiştir.

Genel Kurmayın açıklaması bu kadar, ortaokulda aynı sıraları paylaştığımız, beraber top peşinde koştuğumuz Anıl artık yok .

3 satır 33 sözcük mü kaldı ondan geriye ya da gazete sayfalarında Abdullah Amca’nı gözü yaşlı fotoğrafı.

Yıllar oldu görüşmeyeli.

Böyle olmamalıydı. Sadece doğum günlerimizde hatırlamamalıydık belki, sık sık görüşmeliydik ama sadece bu değil.

Böyle olmamalıydı. Anıl o helikopteri kullanmak zorunda olmamalıydı. 1425 saatlik uçuşun 475 saati terörle mücadelede geçmemeliydi.
Daha söyleyecek çok söz var ama bizim söylemeye hakkımız var mı bilmiyorum. Biz burda asfaltı bozulan yola söylenirken sen yolun olmadığı yerlerdeydin ve bizim haberimiz bile yoktu, Allah korusun başına bir şey gelmesin diye dua etmemişken şimdi mekanın cennet olsun diye dua ediyoruz.

Artık sıradanlaştı şehit haberleri diye çok kızıyorduk, sıradan şehit haberi içinde arkadaşımızın ismi olunca aslında hiç bir haberin sıradan olamayacağını, bunu söylemenin bile o şehidin anısına ne kadar saygısızlık olacağını bu akşam anladım.

Dostlar arkadaşlar bugün seni son yolculuğuna uğurladı yanında olamadım yine bu satırlar sana özürüm olsun Anıl kardeş. Mekanın cennet olsun. Seni hep bu fotoğrafındaki gibi gülen yüzünle hatırlayalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder