7 Şubat 2014 Cuma

The games have always been a little gay...







2014 kış olimpiyatları resmi olarak bugün başlıyor. Resmi açılış töreni Rusya’nın gay karşıtı yasaları nedeniyle birçok devlet başkanı tarafından boykot edilecek gibi görünüyor. Boykot ya da protesto bununla da sınırlı kalmayacak. Rusya’da insani, siyasi, ekonomik, ayrımcılığa ve güvenliğe dair pek çok sorun gündeme geldi. Bunlardan en önemlisi oyunların Çerkes Soykırımı’nın 150. yıldönümüne denk geliyor olması. Soykırımın kabul edilmesini isteyen Çerkeslerin, oyunlar öncesinde gösterdikleri tepkileri oyunlar sırasında da göstermeleri bekleniyor.

Tepkisini gösterenlerden biri de google oldu. Google bugünün doodleını olimpiyatları temsil eden bir görsel hazırlayarak altına da olimpiyat ilkelerini yazdı.

"Spor faaliyetlerine katılmak bir insan hakkıdır. Her birey herhangi bir ayrımcılığa maruz kalmaksızın, Olimpiyat ruhu içerisinde spor yapma imkanına sahip olmalıdır. Bunu yapmak için dostluk, dayanışma ve fair-play anlayışının hâkim olması gerekmektedir."


Bir diğer tepki de “Canadian Institute of Diversity and Inclusion”dan geldi. “Oyunlar hep biraz eşcinseldi. Böyle kalması içim mücadele edelim” diyerek aşağıdaki videoyu hazırlamışlar.






Ayrıca herkese bir çağrıları var olimpiyatlarda yarışan atletlerin eşitliğine desteğimizi göstermemiz için sosyal medya profil fotoğraflarımızı aşağıdaki fotoğraf ile değiştirmemizi istiyorlar.

Ben yaptım, belki sizin de ilginizi çeker!



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder