6 Şubat 2014 Perşembe

Cep Telefonu maceramız


Böyle bir kapak da bulursak tam süper olacak!


Cep telefonu alırken herkesin aklında o kadar para veriyoruz uzun süre kullanayım, sağlam olsun, hızlı olsun vs bir sürü düşünce geçer. Bu yetmezmiş gibi telefonu değer verdiğiniz birisi için seçiyorsanız seçim sürecindeki gerginlik 2 katına çıkar :)
Nereden mi biliyorum? Geçtiğimiz ay sevgili eşimin telefonu aramızdan ayrılacağının sinyalini verdi. Bir sabah ansızın, açılmayan telefonla karşılaşıp, panikle telefon aramaya başlamak yerine sakin sakin ne alacağımıza karar verelim de iki ayağımız bir pabuca girmesin diyerek incelemelere başladık.
Alacağımız telefonlarda önceliğimiz genelde, hızlı olması yani uygulama açarken ve uygulamalar arası geçiş yaparken canımızı sıkmamasıydı. Güzel kızım Denizin doğumundan sonra bu isteğe bir yenisi daha eklendi, kaliteli fotoğraf çekmesi. Her dakika yanında fotoğraf makinesi taşımayan bizler için artık fotoğraf makinesinin yerine koyabileceğimiz bir telefon olmalıydı alacağımız telefon. Bu iki özelliğin yanı sıra maddi olarak da canımızı yakmaması gerekli tabi.
Uzatmayalım günler süren detaylı araştırmaların ardından Samsung Galaxy S3 Mini almaya karar verdik. Yaklaşık bir yıldır piyasada olan telefonu neden bu kadar geç fark ettik diye üzüldüm açıkçası kullanmaya başladıktan sonra. Tam istediğimiz gibi hızlı çalışan bir makineydi İnstagramda çektiğimiz fotoğrafı işleyip, Facebooka, Twittera kolayca yükleyebiliyoruz. Çektiğimiz video ve fotoğrafların kalitesi de fotoğraf makinemizi aratmayacak kadar iyi. Hem 4gb dahili hafızası hem de SD kart desteği sayesinde fotoğrafları telefonda saklama imkanı da çok iyi.

Şimdi durduk yere neden böyle bir yazı yazdın diyecek olursanız. Kamu hizmeti yapmak için diyebilirim. Malum son düzenlemeyle birlikte cep telefonu alacak olanların kredi kartına taksit yaptırma şansı olmayacak. Telefonunu değiştirmek isteyenler için tavsiye olsun istedim. Kredi kartına taksit dışında bir imkânınız daha var aslında Türkcell üzerinden kontratlı almak. Yukarıda öve öve bitiremediğim Samgung Galaxy S3 Mini 24 aylık kontrat ile aylık 46,99 liraya sizin olabilir hem de 250 mb internet hediyesiyle birlikte 24 ay çok uzun o kadar bağlı kalmak istemiyorum diyenler için 12 aylık kontrat seçeneği ve ya peşin ödeme seçeneği de sunulmuş karar sizin. Kontratlı telefon kullanmanın en güzel tarafı cihazın ücretinin cep telefonu faturanıza eklenmesi. Sanki telefon almamış gibi hissettiriyor emin olabilirsiniz :) http://www.turkcell.com.tr/cihazlar/akilli-telefonlar/samsung-galaxy-s3-mini?utm_source=alpertutunsatar&utm_medium=blog&utm_campaign=1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder